OudDuitse Herderkennel Farmerhouserufan

Activiteiten

Wauw papa Derrick is met zijn 3 dochters Noor, Yara en Noah op stap geweest!! 

Zwemmen met mijn honden.

Wekelijks laat ik mijn honden zwemmen in het overdekt en verwarmd zwembad te Waskemeer.

Wat zijn de voordelen van het zwemmen.

Door de rechtlijnige bewegingen die de achterpoten tijdens het zwemmen maken, worden de bilspieren op een juiste wijze getraind. Sterke spieren zorgen dat de gewrichten goed op elkaar aansluiten. Hetgeen van belang is voor een goede ontwikkeling van de heupen. Zwemmen in kalm water is goed voor het versterken van de rugspieren van honden met een lange rug, het water vangt gedeeltelijk het gewicht aan de rug op, daardoor wordt de wervelkolom minder belast.

Zwemmen remt de gewrichtsslijtage (artrose) af. De gewrichtsslijtage ontstaat door beschadeging van het kraakbeen. Zwemmen in zout water van de zee helpt vele vormen van huidontstekingen te genezen en te voorkomen, maar pas op dat uw hond er niet teveel van drinkt, de hond kan daar behoorlijk ziek van worden. Neem daarom altijd een fles drinkwater mee. Honden die niet mogen zwemmen zijn: honden met een korte snuit en honden die door het water last krijgen van oren of diarree met of zonder braken.

Helaas kunnen sommige honden soms niet zwemmen, dat kun je zien als de hond alleen met de voorpoten spartelen. Ook de achterpoten moeten krachtige voortstuwende bewegingen maken. Dus kijk of uw hond kan zwemmen en zijn kop boven water kan houden eventueel kan je gebruik maken van kurkjes die in het hondenzwembad aanwezig zijn zodat uw hond op een relaxte manier toch zijn achterpoten leert te gebruiken.

Heel veel zwemplezier hier in het 'natte neuzen bad'.


Huritt eerst aan de lijn


Dan maar meezwemmen met BrandoBrando ala Jaws!!


Ha! Ik heb de bal....snel door zwemmen!Kijk Brando lachen! Wat hebben ze een plezier!!!

Zo heb je voor je hond verschillende activiteiten/spellen bv:

Dogsmart voor beginners: verstop lekkers onder de plastic botjes.

Dogdomino: door de blokjes te veschuiven vinden ze lekkers. Bij dit soort spellen leert je hond na te denken.

Dit kost veel energie en je hond heeft er veel plezier in.Op de bovenste foto zie je Lakota met de botjes en Huritt is druk aan het schuiven en het harde werken loont!