OudDuitse Herderkennel Farmerhouserufan

Oorsprong

De eerste Duitse Herdershond werd omstreeks 1895 gecreëerd door ritmeester Von Stephanitz. Hij kruiste de Middel- en Zuidduitse slagen van de destijds beschikbare schaapsherdershonden tot uiteindelijk de hond werd geboren die hij zocht: Hector von Linksthein.
In 1899 richtte Von Stephanitz de Verein für Deutsche Schäferhunde (SV) op. Hector werd in het stamboek ingeschreven onder SZI (SZ staat voor Schäferzuchtbuch), onder de naam Horand von Grafrath.Het ras Duitse Herder ras was geboren. De aard van de oude Duitse Herder werd gekenmerkt door een rustige zelfverzekerdheid, gepaard aan paraatheid, oplettendheid en trouw aan de baas.
De Duitse Herder, die uiteindelijk het erfdeel van voorvader wolf het zuiverst bewaard heeft is een mooie evenredig gebouwde hond, een toonbeeld van kracht en intelligentie. Hij wordt in allerlei functies gebruikt: speurhond, politiehond, rodekruishond, blindegeleider, bij de kudde, lawinehond etc. Hij kwam oorspronkelijk in 3 varianten voor: stokharig, ruwharig en langharig.